CDI Zandhoven

Van 11 tot en met 14 augustus organiseert Belgium Dressage Events een internationale dressuurwedstrijd samen met en bij De Kraal International in Zandhoven. De week voorafgaand aan het CSI 3* zullen er op het prachtige terrein van De Kraal rubrieken voor Children, Ponies, Junioren, Young Riders, U25 en Kleine, Midden en Grote tour verreden worden. Het programma volgt z.s.m. op deze website. 

Twee weken topsport bij de Azelhof

Oktober begint sportief in Lier. Voorafgaand aan het BK Dressuur dat gepland staat van 6 t/m 10 oktober vindt op dezelfde locatie ook het CDI 3* plaats. Van 29 september t/m 3 oktober staan er rubrieken gepland voor Children, Ponies, Junioren, Young Riders, U25 en Kleine en Grote Tour verreden worden. Het programma volgt z.s.m. op onze site.

Foto: Digishots

Nieuwe datum BK Dressuur bekend

Van 5 t/m 10 oktober zal het BK Dressuur 2021 verreden worden bij Azelhof in Lier. Vanwege de drukke wedstrijdkalender van het outdoor seizoen hebben we besloten om het Belgisch Kampioenschap Dressuur aansluitend aan het CDI te organiseren. Het CDI vindt plaats van 30 september t/m 3 oktober. Direct aansluitend zal het BK Dressuur plaatsvinden. We doen ons uiterste best om een zo aantrekkelijk mogelijk programma te maken. 

Verplaatsen BK Dressuur

Helaas zijn wij wederom genoodzaakt het Belgisch kampioenschap Dressuur uit te stellen naar een datum in het najaar.
Vanwege COVID-19 is er nog geen duidelijkheid wanneer ook amateurruiters weer op wedstrijd kunnen gaan. Deze onzekerheid verstoort de vlotte voorbereiding van dergelijk evenement zowel voor de organisator als voor de amateurruiter.
Wij willen graag een kampioenschap voor alle dressuurruiters organiseren en hebben daarom besloten het uit te stellen. Door het uitstellen hopen we iedereen een betere voorbereiding voor deelname aan het BK te geven.

Het vinden van een geschikte datum is moeilijk vanwege de vele kampioenschappen en overvolle paardensport-agenda. Inmiddels ligt er een nieuw voorgestelde datum bij de nationale dressuur-commissie, zodra wij hier meer van weten zullen wij hierover berichten.

BK Dressuur in afwachting van besluit overheid

Belgium Dressage Events wil het Belgisch Kampioenschap dressuur voor alle deelnemers organiseren. Momenteel is dit nog niet mogelijk vanuit de overheid. Verplaatsen van de datum is ook een mogelijkheid, al zit het BK Dressuur dan (te) dicht op het EK voor de jeugd.
Wellicht komt er binnenkort verandering in, daarom willen wij voorlopig het bericht vanuit de overheid, komende week, nog even afwachten. Wij hebben er vertrouwen in om van 20 t/m 24 mei a.s. het BK Dressuur in Lier te kunnen organiseren. Houd onze website en socials in de gaten voor de laatste updates.

CDI Lier 2021 geannuleerd vanwege aangescherpte corona-regels in België

Aanvankelijk stond van 2-7 maart de vijfde editie van het CDI Lier 2021 gepland. Helaas heeft de organisatie, Belgium Dressage Events, gisteren moeten besluiten het evenement te annuleren vanwege de aangescherpte regels in België. De organisatie is momenteel aan het kijken naar een nieuwe datum in maart 2022.

De regels in België worden momenteel steeds strenger omtrent de bestrijding van het Coronavirus. De quarantainegels maken het te complex voor buitenlandse officials en deelnemers om het evenement te organiseren. Daarnaast heeft de Belgische overheid ook aangegeven dat er geen rubrieken voor de jeugd (+13 jaar) georganiseerd mogen worden. Dit waren voor de organisatie helaas de redenen om het event te annuleren.

Organisator Joyce Lebon over de annulering van het event: “Wij keken met het team enorm uit naar de vijfde editie van het CDI Lier. Ook omdat het BK dressuur, wat wij 29 september tot en met 4 oktober nog hebben kunnen organiseren op de Azelhof, redelijk soepel is verlopen ondanks de coronaregels. Wij dachten aanvankelijk hetzelfde te kunnen doen voor de vijfde editie van het CDI Lier, maar omdat we met het CDI Lier te maken hebben met veel buitenlandse bezoekers (ruiters en juryleden) hebben we met andere, scherpere regels te maken. Helaas hebben we hierom moeten besluiten het event te annuleren. Het is jammer, maar het is helaas de realiteit van vandaag de dag. We gaan de agenda’s van 2022 naast elkaar houden om volgend jaar maart alsnog de vijfde editie van CDI Lier te kunnen organiseren.”

In de startblokken voor CDI Lier in 2021

Na de succesvolle Belgische Kampioenschappen, staat in Lier het volgende hooggewaardeerde dressuurevenement op de kalender: de vijfde editie van het CDI Lier. Het spannende dressuurconcours, georganiseerd door Belgium Dressage Events, bevat een groot internationaal deelnemersveld en zal in 2021 plaatsvinden van dinsdag 2 maart tot zondag 7 maart in de Azelhof.

Begin volgend jaar zal in Lier de internationale top van de dressuursport in de startblokken staan om in de Azelhof een overwinnende stempel neer te zetten. Er zal deze indooreditie zowel een 3-sterren als 4-sterren competitie plaatsvinden met een diversiteit aan rubrieken: Children, Pony’s, Junioren, Young Riders, U25, Lichte tour en Zware tour.

Tijdens het zesdaagse evenement zullen de actuele coronamaatregelen in acht worden genomen. Meer informatie over de inschrijvingen volgt. Bekijk hier het CDI Lier programma.

Houd onze website en social mediakanalen in de gaten voor de laatste nieuwsberichten.
Volg de Instagram van BDE.
Volg de Facebook van BDE.

BK Dressuur: Een terugblik op een geslaagde (online) 2020-editie

Met maar één maand voorbereiding, in ook nog eens een zeer onzekere tijd, begonnen we afgelopen woensdag 30 september met het Belgisch Kampioenschap Dressuur. Zoals tegenwoordig bij ieder ander evenement, zorgde het Coronavirus ook hier voor een grote uitdaging. Helaas waren wij genoodzaakt om het bericht af te kondigen, dat dit jaar het evenement zou plaatsvinden zonder publiek. Maar met een livestream voor alle paardenliefhebbers en mondkapjes voor het team ter plaatse, werd de sfeer er gelukkig niet minder op en was deze eerste editie zeer geslaagd. Alle ruiters hebben gestreden om de felbegeerde titel Belgisch Kampioen 2020 en dat zorgde voor mooie dressuursport!

In april moest het evenement, dat oorspronkelijk gepland stond voor 28 mei t/m 1 juni, gecanceld worden vanwege de situatie rondom Corona. Langere periode was het onzeker of er dit jaar een Belgisch Kampioenschap georganiseerd kon worden. Maar begin september was dan toch de kogel door de kerk en kon het kampioenschap plaatsvinden! De verplaatsing van eind mei naar eind september betekende, dat de locatie niet in de buitenlucht maar indoor moest plaatsvinden. Al met al een onzekere periode in aanloop naar het kampioenschap, maar we hebben kunnen genieten van de dressuursport op het hoogste niveau.

Overwinningen

Het weekend werd afgesloten met een prachtige overwinning in de Grote Tour Kür op muziek van Laurence Roos met Fil Rouge, zij mag zichzelf Belgisch kampioene dressuur 2020 noemen. Laurence en Fill Rouge zijn overigens momenteel de beste Belgische combinatie in de FEI Rankings. In de kleine tour was het Tom Heylen die naar de eindwinst reed met El Capone.

Ook in de andere rubrieken was er een strijdlustige sfeer aanwezig tussen de gedreven ruiters. Zo schreef Laura Luyten de Young Riders titel op haar naam met haar paard Lamborghini, reed Amber Hennes bij de Children met Allegro v/h Trichelhof naar de overwinning en ging Jette de Jong er samen met Heavenly Charming vandoor met de Belgische titel bij de Junioren. In grote getallen kon het publiek door middel van de livestream genieten van diverse prachtige dressuurcombinaties!

Een zeer geslaagd event, aldus Jorinde Verwimp: “Het was een bijzondere editie van het Belgisch Kampioenschap, eentje die er vooral was voor de ruiters, de paarden en de eigenaren van de paarden. Iedere vraag aan de organisatie werd correct behandeld en er werd echt gekeken naar wat we nodig hadden om een fijn kampioenschap te kunnen rijden. Daarnaast stak het programma, ondanks Corona, goed in elkaar. Al met al een kampioenschap voor in de boeken!”

Met dank aan…

Belgium Dressage Events is dankbaar voor alle betrokkenen die achter dit mooie dressuurevenement stonden, zonder hun inzet was deze editie niet mogelijk geweest! Kingsley, Stal Hulsterhof, Dressage World, Stephex, Azelhof, Joli Lodger, Cool Horses en Fields of Ellis; Hartelijk dank voor jullie inzet en tot volgend jaar!

Eindklassement

Tour A:

  1. Jorinde Verwimp met Charmer
  2. Numa Verberne met Silent Gatano
  3. Naomi Nouwen met Frevo

 

Tour B:

  1. Suraya Hendrikx met Benicia
  2. Brecht D’hoore met Iverness WH
  3. Jorinde Verwimp met Ampere’s Diamond v/h Klaverhof

 

Tour C:

  1. Sam Verheyden met Kryptonite Van de Performing Stables
  2. Isabel Cool met Chaetodon
  3. Anne Ponsaerts met Carrera

 

 

Benieuwd naar de volledige uitslagen van het BK Dressuur? Klik hier!

Laurence Roos kroont zichzelf tot Belgisch kampioene dressuur

Laurence Roos heeft zojuist in het Azelhof de Belgische dressuurtitel op haar naam geschreven. Vandaag was ze ook met haar kür op muziek de nummer een ruiter met Fil Rouge (v. Stedinger) onder het zadel. Ze reed naar een totaal van 76,995 procent.

Simon Missiaen eindigde op de tweede plaats. Hij reed Charlie (v. Fiorencio) naar een totaal van 74,440 procent in zijn kür op muziek. Dit leverde hem vandaag de derde plek op, maar zijn score was voldoende voor de zilveren medaille!

Laurence Vanommeslaghe en Edison (v. Johnson) eindigden op de derde plaats in het eindklassement. Hun kür op muziek scoorde een totaal van 74,855 procent, wat hen vandaag de tweede plaats opleverde.

Klik hier voor alle resultaten.

Bron: Equnews
Foto’s : Pegasus

Heylen blijft Verwimp voor in BK kleine Tour

In Lier werd zojuist de afsluitende kür op muziek van het BK van de kleine tour gereden en Tom Heylen reed naar de eindwinst. Hij rekende op El Capone (v. Tuschinski) om naar een totaal van 75,130 procent te rijden. Dit leverde hem vandaag niet de overwinning op, maar zijn punten waren wel voldoende voor de overwinning in het eindklassement.

Jorinde Verwimp volgde op de tweede plaats. Haar kür op muziek werd met een totaal van 74,735 procent beloond, deze punten waren voldoende om met Golddream vd Kempenhoeve (v. Quarterback) de zilveren medaille in de wacht te slepen. Loranne Livens en Aragorn L (v. Aaron) volgden op de derde plaats.

Klik hier voor alle resultaten.

Bron: Equnews
Foto’s : Pegasus