Viersterren dressuur CDI Lier

Nieuwe datum Belgische Kampioenschappen Dressuur bekend 

Belgium Dressage Events heeft toestemming gekregen van Paardensport Vlaanderen en KBRSF om dit jaar nog de Belgische Kampioenschappen Dressuur te organiseren. Het BK zal plaatsvinden van 1 t/m 4 okt 2020 op de Azelhof te Lier.

Nieuwe datum

Het was even onzeker wanneer de organisatie, in verband met het coronavirus, groen licht zou krijgen voor het herorganiseren van het geliefde evenement. Maar nu de paardensport langzaamaan weer opgang komt, heeft Belgium Dressage Events bekend gemaakt de Belgische Kampioenschappen Dressuur in samenwerking met Paardensport Vlaanderen en het KBRSF te organiseren van 1 t/m 4 oktober 2020. Met het oog op het EK voor de jeugd en enkele CDI-wedstrijden in september, is gekozen het BK later in het seizoen te organiseren.

Eerste editie op Azelhof

Het vierdaagse evenement zal dit jaar voor het eerst op de Azelhof te Lier georganiseerd worden. Omdat het BK door de verplaatsing later in het seizoen valt heeft de organisatie ervoor gekozen dat de proeven binnen worden verreden. Tijdens het evenement worden alle benodigde maatregelen omtrent het coronavirus in acht genomen.

Meer informatie over het programma en de rubrieken wordt binnenkort bekend gemaakt. Houd daarvoor de website en de socials van Belgium Dressage Events goed in de gaten. Er wordt uitgekeken naar een mooie editie.

Volg de Facebook van BDE.

Volg de Instagram van BDE.

 

 

Belgische Kampioenschappen Dressuur worden verplaatst

In verband met het coronavirus worden de Belgische Kampioenschappen Dressuur uitgesteld. De organisatie heeft nog geen nieuwe datum bekend gemaakt.

Coronavirus
Begin dit jaar werd bekend gemaakt dat Belgium Dressage Events de organisatie van het Belgische Kampioenschappen Dressuur gaat overnemen. Niet alleen werd hiermee het evenement naar de locatie van de Azelhof verhuisd, ook werd ervoor gekozen om de kampioenschappen eerder in het seizoen plaats te laten vinden. Helaas heeft de organisatie door de ernstige situatie omtrent het coronavirus ervoor moeten kiezen de kampioenschappen uit te stellen. De oorspronkelijke datum van 28 t/m 1 juni komt hierdoor te vervallen. Wanneer de kampioenschappen zullen plaatsvinden wordt later bekend gemaakt.

In nauw overleg met de KBRSF en Paardensport Vlaanderen is besloten om het Belgisch Kampioenschap Dressuur niet af te lasten maar uit te stellen naar een later tijdstip dit jaar. Houd de website en social media kanalen in de gaten voor de laatste updates.

Marlies van Baalen wint CDI4* Kür op Muziek

Marlies van Baalen (Brakel) won vanmiddag met Ben Johnson de Belgium Dressage Events Kür op Muziek. De amazone van TeamNL hield haar collega Adelinde Cornelissen (Nijkerk) net achter zich. Met de voorheen door Stefanie de Frel gereden Chardonnay eindigde Diederik van Silfhout (Lunteren) als vijfde in de Grand Prix Special met een percentage van 71.383.

Marlies van Baalen, lid van het B-kader, boekte met Ben Johnson (v.Johnson) een mooie overwinningen in de viersterrenwedstrijd in Lier. De juryleden waardeerden haar Kür op Muziek met een percentage van 78.155. In de Grand Prix behaalden ze een mooie score van 72.304 procent. Daarmee eindigden ze op een vijfde plaats.

Adelinde Cornelissen maakte met de hengst Aqiedo (v.Undigo) een sterke rentree in de internationale sport. Na de derde plaats in de Grand Prix (73 procent) eindigde Cornelissen met de 15-jarige KWPN-hengst op de tweede plaats achter Van Baalen. In de finaleproef behaalde de Olympische amazone uit Nijkerk een percentage van 77.560.

Klik hier voor de volledige uitslag van de Kür op Muziek

Klik hier voor de volledige uitslag van de Grand Prix Special

Klik hier voor de volledige uitslag van de Grand Prix

Bron: Equnews 
Foto: DigiShots 

Dominique Filion wint met Frida K Joli Lodger Kür op muziek Intermédiare I

Dominique Filion wint met haar Frida K (v. Fidertanz) de Joli Lodger Kür op muziek Intermédiare I.

Met een score van maar liefst 78.845% blijft ze ruim een procent voor eerste achtervolger en landgenoot Diederik van Silfhout met Impression (v. Don Schufro). Zij krijgen van de vijfkoppige en internationale jury 77.795%.

Corentin Pottier en Gotilas du Feuillard (v. Totilas) sluiten met 75.265% het podium af.

Larissa Pauluis is de eerste thuisruiter in de ranking. Met First-Step Valentin (v. Vitalis) danst ze naar 75.090%.

De Portugees Luis Principe en R.S. Raphael (v. Romanov Blue Hors) vervolledigen de top vijf. Zij scoren net geen 75% wat blijven steken op 74.580%.

Ook Inge Heylen zet met Kalagan ‘H’ (v. Universal)  een sterk resultaat neer. Ze dansen naar een score van 74.305% en dat is goed voor de zevende plaats. Verder in de ranking op negen staat Loranne Livens met Aragon L (v. Aaron). Flore de Winne sluit met Basali (v. Bellissimo M)de top tien af.

Resultaten

Bron: Equnews 
Foto: DigiShots 

Diederik van Silfhout houdt Nederlandse eer hoog

Spencer Wilton wint met Super Nova II de Alexa Fairchild prijs, de Grand Prix Special. Diederik Van Silfhout danst met Chardonnay naar een knappe vijfde plaats.

Een volledig Brits podium in de GP Spécial deze middag. Spencer Wilton en Super Nova II (v. De Niro) krijgen van de vijfkoppige internationale jury 76.809% toebedeeld. Ze blijven daarmee ruim twee procent voor dus landgenoot Sonnar Murray Brown. Met Erlentanz (v. Latimer)  wordt deze combinatie beloond met 74.340%. Gareth Hughes en KK Woodstock (v. Wolkentanz II ) volgen op een nauwere 73.085%.

De Duitse Carina Bachmann rijdt 72.298% bijeen en wordt daarmee vierde met Tarantino 5 (v. Toronto) . Noorderbuur Diederik van Silfhout en Chardonnay (v. Westpoint) krijgen 71.383% van de jury en vervolledigen zo de top vijf.

Resultaten

Bron: Equnews 
Foto: DigiShots 

Dominique Filion wint Intermediaire I

Deze ochtend heeft Dominique Filion de Intermediaire I gewonnen met de 8-jarige Fidertanz-nakomeling, Frida K. Het paar  won met een overtuigende voorsprong met 74,000%.

Filion verwees zo Diederik van Silfhout met de 7-jarige KWPN’er Impression  (Don Schufro) naar de tweede plaats. Van Silfhout verzamelde 71,971% in deze 4* rubriek. Voor eigen publiek werkte Larissa Pauluis het podium af.

Pauluis volgde op de derde plaats met de 8-jarige First-Step Valentin (Vitalis). Het thuis-duo kreeg 71,441% van de jury. Ook Inge Heylen haalde ruim 70%. Samen met Kalagan ‘H’ (Universal) verzamelde de Belgische 70,588%, goed voor de zesde plaats.

Bekijk hier de resultaten.

Door het uitgebreide programma en de clinic van Tineke Bartels op zaterdag en de clinic van Stephan Buitenbos zondag kost de toegang 10,- euro p.p. wat verrekend wordt bij de ingang.
Bron: Equnews 
Foto: DigiShots 

Spencer Wilton regeert CDI4* Grand Prix

De dag werd gisteren afgesloten met een riderparty en voordien de knappe 4* Grand Prix. Daarin hield Spencer Wilton de concurrentie achter zich met Super Nova II (De Niro). Toch was de grootste verrassing, Adelinde Cornelissen die Aqiedo (Undigo) aan de start bracht. Oorspronkelijk had Cornrelissen aangekondigd dat ze Aqiedo op Indoor Brabant weer voor het eerst mee zou nemen, maar dat rentree vond iets eerder plaats.

Voor Wilton en de zeventienjarige Super Nova was het weer de tweede keer in de ring na eveneens een lange wedstrijdpauze. Het duo won met 75,761% en hield zo landgenoot Sonnar Murray Brown met Erlentanz (Latimer) achter zich. Brown reed naar een totaal van 74,174%.

Cornelissen en Aqiedo kwamen gisteren op het CDI in Lier voor het eerst sinds vorig jaar februari weer aan de start en eindigde met 73% op de derde plek.

Bekijk hier de resultaten.

Door het uitgebreide programma en de clinic van Tineke Bartels op zaterdag en de clinic van Stephan Buitenbos zondag kost de toegang 10,- euro p.p. wat verrekend wordt bij de ingang.
Bron: Equnews 
Foto: DigiShots 

Kebie Raaijmakers opnieuw naar overwinning

In de individuele rubriek voor Children heeft Kebie Raaijmakers gisteren zaken op orde gesteld . De jonge amazone stuurde haar Happy Feet naar de eindzege met 78,535%. Eerder deze week won ze met de Tuschinksi-nazaat al de inleidende proef op woensdag.

Het podium in deze proef kleurde volledig oranje. De winnares van donderdag, Veerle Van Hof volgde op de tweede plaats met Don Diablo (Westpoint). Het optreden van het duo werd met 75,130% beloond.

Landgenote Maura Knipscheer kreeg 75,065% voor haar proef met Amaretto (Krack C ) en vervolledigde zo het podium. Voor eigen publiek volgde Max Van Durne op de vierde plaats. Van Durne reed met Dijon naar een mooie score van 72,737%.

In de U25 Grand Prix hield Ann-Kathrin Lindner met Sunfire 16 (San Amour I) de concurrentie achter zich. Het paar reed als enige boven de van 70%. Met 72,718% bleef het duo ruim voor op landgenote Sophie Reef met Charming Lady. De Duitse stuurde haar Painted Black-nakomeling naar de tweede plaats met 69,974%. Skylar Bos vervolledigde het podium met Choice Finch (Voice). Bos verzamelde 68,693% en bleef zo lokale amazone Lore Vandeborne met Ikke-Pia vd Berghoevev (San Amour) voor. De Belgische amazone kreeg 68,077% op het eindresultaat.

Bekijk hier de resultaten.

Door het uitgebreide programma en de clinic van Tineke Bartels op zaterdag en de clinic van Stephan Buitenbos zondag kost de toegang 10,- euro p.p. wat verrekend wordt bij de ingang.
Bron: Equnews 
Foto: DigiShots 

Ruiterfeest op vrijdagavond

Speciaal om de mooie sport te vieren is er vanaf 23:00 uur een knallend feest! Zorg dat je hier bij bent!

 

Sophia Boje Obel Jorgensen overtuigend naar eindzege

Deze ochtend kwamen de pony-combinaties als eerste aan de start. Sophia Boje Obel Jorgensen meteen overtuigend naar de eindzege. Samen met Adriano B (De Angelo B) imponeerde de Deense de jury naar een totaalscore van 74,955%.

Het paar scoorde met een sterk regelmatige proef waarbij ze vooral hoog scoorden op onderdelen zoals de stap. De proef gaf de combinatie een voorsprong van ruim 2% op de Nederlandse amazone Evi Van Rooij met de 11-jarige King Stayerhof’s Jango (Kosmo van Orchid’s).

Van Rooij stuurde haar NRPS’er naar 72,523% met een mooie volte en knap drafwerk. Het podium werd afgewerkt door Clara Paschertz met Da Capo’s Dancing Boy. Samen met de Da Capo-nazaat reed de Duitse naar een totaal van 72,388%.

Bekijk hier alle uitslagen.

Door het uitgebreide programma en de clinic van Tineke Bartels op zaterdag en de clinic van Stephan Buitenbos zondag kost de toegang 10,- euro p.p. wat verrekend wordt bij de ingang.
Bron: Equnews 
Foto: DigiShots