helen erbe

Helen Erbe wint Young Rider Team Test

Er werd gisteravond tot laat gereden. Het programma van de eerste dag afgesloten met de CDI  Young Riders Team Test, gesponsord door Henders & Häzel. In deze proef reed Helen Erbe naar de eindzege door als enige boven de 70% te scoren.

De Duitse amazone won met 71,324% in het zadel van Fürst Kaspar (Fürst Piccolo). Het paar ging even de mist in bij de wissel om de drie maar wist wel uit te blinken met een knappe uitvoering van o.a. de vliegende wissels en halve pirouette.

Samen met haar 10-jarige Dear Friend 2 (Danone 1) reed de Belgische amazone, Suraya Hendrikx naar de tweede plaats met 69,853%. Hendrikx liet een mooie proef zien maar kampte even met een miscommunicatie in de halve pirouette. Hendrikx moest haar tweede plaats wel delen met de Nederlandse-amazone Zoe Kuintjes.

In het zadel van de 10-jarige Cupido (Tuschinski) plaatste de Nederlandse amazone zich op de gedeelde tweede plaats met eveneens 69,853%. De Nederlandse werd door één van de drie juryleden op één geplaatst. Het paar liet een standvastig optreden zien.

Bekijk hier het volledig overzicht met de uitslagen.

Door het uitgebreide programma en de clinic van Tineke Bartels op zaterdag en zondag kost de toegang 10,- euro p.p. wat verrekend wordt bij de ingang.
Bron: Equnews 
Foto: DigiShots