Jorinde Verwimp regeert op eigen terrein. Danielle Heijkoop als beste Nederlandse

Samen met haar vertrouwde Tiamo regeerde Jorinde Verwimp ook vandaag in de Grand Prix van het CDI in Lier. Enkel de Nederlandse jury Francis Verbeek van Rooy plaatste Verwimp niet op de eerste plaats. De overgang van passage, piaffe passage werd beloond met een hoge score alsook de negen vliegende wissels om de twee passen overgaand in de verzamelde galop.

Jorinde Verwimp toonde wat ze waard was en werd daarvoor beloond met een 73,217%. Hierdoor nam ze een ruime voorsprong op Sergio Martin PAlos met Batuta. De Spaanse combinatie ontving inn totaal 71,804%. Palos imponeerde met zijn piaffe en wist voornamelijk Francis Verbeek van Rooy te verleiden met zijn proef.

Andrea Timpe volgde op de derde plaats in het zadel van Don Darwin. Met een totaal van 69,826% ging ze landgenoot Benjamin Werndl met Daily Mirror 9 voor. Werndl verzamelde 69,457%.

De Belgische Laurence Roos vervolledigde de top vijf met Fil Rouge. Roos kreeg kreeg uiteenlopende quoteringen die resulteerden in 68,522%. Het beste Nederlandse resultaat in de Grand Prix op CDI Lier is vrijdag neergezet door Jean-René Luijmes en Aswin. De ruiter stuurde de Sandreo-zoon met 67,978% naar de zesde plaats. Het tweede beste Nederlandse resultaat was er voor Danielle Heijkoop met Badari. Het duo reed naar een totaal van 67,674%, goed voor de achtste plaats.

Bron: Equnews