CDI Lier: Terugblik op zeer geslaagde 2018-editie

De tweede editie van CDI4* Lier was een groot succes! Ondanks de vorst was het goed toeven voor de ruiters, paarden en bezoekers. Veel internationale getalenteerde combinaties kwamen van start op het Belgische viersterren evenement. Het publiek, dat veelal uit Belgen bestond, kon genieten van overwinningen van Belgische bodem. Zo wist Jorinde Verwimp met haar Olympische Tiamo de Grand Prix en de Grand Prix Kür op Muziek op haar naam te schrijven. De Grand Prix Special was een spannende strijd, die uiteindelijk werd gewonnen door de Spaanse ruiter Sergio Martin Palos. De Belgische Laurence Roos eindigde op de tweede plaats.

In de andere categorieën werd ook gestreden voor de felbegeerde faam. Zo schreef de Nederlandse Micky Schelstrate de Pony Kür op Muziek op haar naam, ging de Nederlandse Danielle Heijkoop er met de eerste plaats vandoor in de Prix St. George en won de Russische Anna Guseynova de Junior Kür op Muziek. De Duitse amazone Rebecca Horstmann was oppermachtig bij de Young Riders. Kortom: het publiek kon haar hart ophalen met dressuursport van het allerhoogste niveau. Naast topsport waren er tevens stand aanwezig waar de bezoekers naar hartenlust paardenartikelen konden shoppen.

27 februari t/m 3 maart 2019
Sportief directeur Wim Verwimp: “We hadden geen betere dressuursport kunnen hebben op CDI Lier. Het concours is zeer goed ontvangen door het publiek en de ruiters waren ook zeer tevreden. Ondanks de vorst waren de omstandigheden voor de ruiters en de paarden goed. De stallen waren verwarmd en we hadden dit jaar een grotere losrijpiste dan vorig jaar. De derde editie van CDI Lier zal plaatsvinden van 27 februari tot en met 3 maart. Zet deze datum snel in uw agenda!”

Nog hoger niveau
De organisatie gaat voor 2019 weer hard aan de slag om het evenement naar een nog hoger niveau te brengen. Zo wordt er volgend jaar onder andere een nieuwe hal gebouwd waar het losrijden wordt georganiseerd. De organisatie wil bij deze de sponsoren, ruiters, standhouders en bezoekers bedanken voor deze geslaagde editie van CDI Lier! Wij hopen jullie allen volgend jaar weer terug te zien. Wij kijken in iedere geval alweer uit naar de 2019-editie.