De Jong, Hennes en van de Weyer winnen op BK dressuur

Deze ochtend werden drie manches van de verschillende BK’s gereden. Bij de Junioren reed Jette De Jong naar de winst in de individuele test; Zij reed Heavenly Charming (v. Charmeur) naar een totaal van 72,294% en bleef alle concurrentie zo ver vooruit. Karoline Sofie Vestergaard en Junior Hit (v. Sandro Hit) eindigden op de tweede plaats. Hun test werd door de jury met een totaal van 69,912% beloond. Lisa Arcq en Doubl Twist G (v. Diamond Hit) namen de derde plaats voor hun rekening met een totaal van 69,706%.

Voor Emma Lowyck (Dior) en Michiel Nevelsteen (Lars van het Kristoffelhof) eindigden op de vierde en de vijfde plaats.

In de teamtest bij de Children reed Amber Hennes naar de overwinning. Zij zadelde de NRPS-ruin Allegro vh Trichelhof (v. Apache) om naar een totaal van 73,250% te rijden Brittany Clabots en Fluegel (v. Weltmeyer II) volgden op de tweede plaats met 73,116%. Xyliana de Rover en G-Star vervolledigden het podium met een totaal score van 71,042%.

In de individuele test voor pony’s was Britt van de Weyer de beste. Zij reed N-Constantino vd Bolkerhoeve (v. Fidji du Fleury) naar de winst in 72,946%. Liezel Everars en Fs Capelli De Niro (v. Fs Champion de Luxe) eindigden op de tweede plaats met 72,919%. Ine Blommaert en Wise Guy (v. Bodo) vervolledigden de top drie na proef met een score van 72,081%.

Emilie Herweyers (Don’t Dream WE) en Elisabeth Leduc (Baldato) eindigden op plaatsen vier en vijf.

Klik hier voor alle resultaten.

Bron: Equnews
Foto’s : Pegasus