BK Dressuur: Een terugblik op een geslaagde (online) 2020-editie

Met maar één maand voorbereiding, in ook nog eens een zeer onzekere tijd, begonnen we afgelopen woensdag 30 september met het Belgisch Kampioenschap Dressuur. Zoals tegenwoordig bij ieder ander evenement, zorgde het Coronavirus ook hier voor een grote uitdaging. Helaas waren wij genoodzaakt om het bericht af te kondigen, dat dit jaar het evenement zou plaatsvinden zonder publiek. Maar met een livestream voor alle paardenliefhebbers en mondkapjes voor het team ter plaatse, werd de sfeer er gelukkig niet minder op en was deze eerste editie zeer geslaagd. Alle ruiters hebben gestreden om de felbegeerde titel Belgisch Kampioen 2020 en dat zorgde voor mooie dressuursport!

In april moest het evenement, dat oorspronkelijk gepland stond voor 28 mei t/m 1 juni, gecanceld worden vanwege de situatie rondom Corona. Langere periode was het onzeker of er dit jaar een Belgisch Kampioenschap georganiseerd kon worden. Maar begin september was dan toch de kogel door de kerk en kon het kampioenschap plaatsvinden! De verplaatsing van eind mei naar eind september betekende, dat de locatie niet in de buitenlucht maar indoor moest plaatsvinden. Al met al een onzekere periode in aanloop naar het kampioenschap, maar we hebben kunnen genieten van de dressuursport op het hoogste niveau.

Overwinningen

Het weekend werd afgesloten met een prachtige overwinning in de Grote Tour Kür op muziek van Laurence Roos met Fil Rouge, zij mag zichzelf Belgisch kampioene dressuur 2020 noemen. Laurence en Fill Rouge zijn overigens momenteel de beste Belgische combinatie in de FEI Rankings. In de kleine tour was het Tom Heylen die naar de eindwinst reed met El Capone.

Ook in de andere rubrieken was er een strijdlustige sfeer aanwezig tussen de gedreven ruiters. Zo schreef Laura Luyten de Young Riders titel op haar naam met haar paard Lamborghini, reed Amber Hennes bij de Children met Allegro v/h Trichelhof naar de overwinning en ging Jette de Jong er samen met Heavenly Charming vandoor met de Belgische titel bij de Junioren. In grote getallen kon het publiek door middel van de livestream genieten van diverse prachtige dressuurcombinaties!

Een zeer geslaagd event, aldus Jorinde Verwimp: “Het was een bijzondere editie van het Belgisch Kampioenschap, eentje die er vooral was voor de ruiters, de paarden en de eigenaren van de paarden. Iedere vraag aan de organisatie werd correct behandeld en er werd echt gekeken naar wat we nodig hadden om een fijn kampioenschap te kunnen rijden. Daarnaast stak het programma, ondanks Corona, goed in elkaar. Al met al een kampioenschap voor in de boeken!”

Met dank aan…

Belgium Dressage Events is dankbaar voor alle betrokkenen die achter dit mooie dressuurevenement stonden, zonder hun inzet was deze editie niet mogelijk geweest! Kingsley, Stal Hulsterhof, Dressage World, Stephex, Azelhof, Joli Lodger, Cool Horses en Fields of Ellis; Hartelijk dank voor jullie inzet en tot volgend jaar!

Eindklassement

Tour A:

  1. Jorinde Verwimp met Charmer
  2. Numa Verberne met Silent Gatano
  3. Naomi Nouwen met Frevo

 

Tour B:

  1. Suraya Hendrikx met Benicia
  2. Brecht D’hoore met Iverness WH
  3. Jorinde Verwimp met Ampere’s Diamond v/h Klaverhof

 

Tour C:

  1. Sam Verheyden met Kryptonite Van de Performing Stables
  2. Isabel Cool met Chaetodon
  3. Anne Ponsaerts met Carrera

 

 

Benieuwd naar de volledige uitslagen van het BK Dressuur? Klik hier!