Verslag BK woensdag

Diamant Cup – Niveau 4.2

De eerste rubriek welke is verreden in Lier deDiamant Cup 4.2 is vandaag gewonnen door Domien Michiels, met de schimmel hengst Panthero van de Vogelzang reed hij naar de winnende score van 72.875%.

Domien: ” Panthero van de Vogelzang is nog maar zes jaar en voor hem was dit weer de eerste wedstrijd in een jaar tijd, voor hem ook een eerste wedstrijd van dit formaat. Ik ben echt super tevreden over zijn prestaties hier in de Diamant Cup. We hopen uiteindelijk dat dit de opvolger van Intermezzo van het Meerdaalhof wordt, die is nu 13 maar ik probeer daar nog wel Parijs mee te halen. Voor ons is het een druk jaar geweest met deelname aan de Olympische Spelen het Europees Kampioenschap en dan nu het Belgisch Kampioenschap. Het is wel weer erg fijn dat we hier kunnen starten met publiek en zonder de corona maatregelen dat maakt een wedstrijd echt een stukleuker en vooral ook gezelliger.”

De tweede plaats in de Diamant Cup vandaag was er voor Jorinde Verwimp en Escobar, zij reden naar een score van 72.000%. Isabel Cool zien we terug op de derde en vierde plaats, 71.563% was de scoremet VRDS Nea’s Donna Qizara, 70.625% reed zij met Soulmate Coolhorses.

Op plaats vijf zien wij terug Jennifer Reimerzijn reed met Zapzarap naar 70.032%.

Domien Michiels – Panthero van de Vogelzang
Belgisch Kampioenschap Dressuur
© DigiShots

Briljant Cup – niveau 4.3

Een overwinning in deBriljant Cup was er vandaag voor Suraya Hendrikx. Zij kwam aan de start met de 8 jarige merrie Benicia en reed een score van 72.303%.

Suraya: “Ik was vandaag best tevreden over mijn proef, er zaten wel wat kleine dingetjes in maar over het algemeen zeer tevreden. Benicia hebben we gekocht toen ze drie jaar oud was en het was eigenlijk de bedoeling dat mijn moeder haar ging rijden maar dat is dus niet door gegaan. Ik start hier op het BK met drie paarden, naast Benicia start ik ook in de U25 met Black Beauty en in de Kleine Tour met Dear Friend 2. Naast dat ik zelf hier aan de start kom heb ik ook nog een lesklant van mij die deelneemt aan het BK.”

Plaats twee in de Briljant Cup was er voor Isabel Cool, zij reed met No Limit Coolhorses naar een score van 71.091%. De derde plaats was er vandaag voor Kizzey Halkett. Haar proef met QC Flambo werd beloond met 79.97%, Cyriel deCoker en Jilzz Urona zien we terug op op plaats vier (69.424%). De vijfde plaats was er voor Brecht D’Hoore en Inverness WH (68.727%). Op de zesde plaats was de score 68.576% en die score werd toebedeeld aan Tom Franckx en QuantoCuro v/h Bloemenhof.

Suraya Hendrikx – Benicia
Belgisch Kampioenschap Dressuur
© DigiShots

Platina Cup – Intermediaire A

Eerder vandaag zagen wij Jorinde Verwimp al op het podium staan tijdens de Diamant Cup, tijdens de Platina Cup was dit een treetje hoger en reed zij naar de overwinning met Charmer, de score was voor de eerste plaats 70.088%.

Voor Sam Verheyden en Kryptonite Van de Performance Stables stond er een totaalscore van 69.471%, wat goed was voor de tweede plaats.

Sam: “Het afgelopen jaar hebben wij rustig doorgetraind om straks de overstap naar de Grand Prix te maken, heb dit al tweemaal gestart buiten de “wedstrijd” om, we hebben nog even gedacht om tijdens het BK al Grand Prix te gaan starten. Ik wil het gewoon nog iets beter bevestigd hebben. Vandaag echt een fijne proef kunnen rijden, het mooie van het BK is de locatie hier in Lier. Het straalt ook iets uit van een buitenlandse wedstrijd, alles is zo goed voor elkaar. Morgen hebben we een vrije dag dan kom ik vrijdag weer aan de start en dan zondag de afsluitende kür op muziek wat echt mijn favoriete onderdeel is”.

Kara Bosman en Fiderprinces reden in de PlatinaCup naar de derde plaats met een totaalscore van 69.353%. De vierde plaats was er voor Marc Peters Spahn en SBS Jeroen (68.853%), de vijfde plaats was er voor Dominique D’Hoore – Van de Horst en Excel (68.324%)

Jorinde Verwimp – Charmer
Belgisch Kampioenschap Dressuur
© DigiShots

Kijk hier voor de uitslagenlijsten