Verslag BK donderdag

BK Young Riders – Team Test

Amber Van Den Steen wint openingsrubriek BK Young Riders 

De eerste rubriek van het BK de Young Riders Team Test is zojuist gewonnen door Amber Van Den Steen, met Fame kwam haar winnende score uit op 72.676%.

Amber Van Den Steen: “Na het EK hebben we even geen wedstrijden gereden. Mijn eerste wedstrijd voorafgaand aan het BK was het CHIO Aachen. Er zaten wat kleine foutjes in mijn proef maar dat geeft mij wel een goed gevoel voor het verdere verloop van het BK. Die kleine foutjes daar kunnen we nog aan werken”.

Op de tweede plaats zien we Karoline Sofie Vestergaard met Junior Hit haar score kwam uit op 71.265%. De derde plaats was er voor Maud Adriaensen en Diva Noir SVB zij reden naar een score van 68.412%. 

BK Junioren – Team Test

Ook voor de Junioren stond vandaag het eerste onderdeel, de team test, op het programma. Jette de Jong de Junioren kampioen van het BK 2020 reed ook vandaag zeer sterk naar de overwinning in de team test, met haar Heavenly Charming reed zij naar 73.667%

Jette de Jong: “Heavenly kan best wel eens druk worden, maar vandaag reed ik een hele fijne proef. Vorig jaar na het EK hebben we eigenlijk geen wedstrijden gereden in de voorbereiding op het BK, daar hebben we van geleerd. Dit jaar hebben we tussen het EK en het BK bewust het wedstrijdritme aangehouden en geen wedstrijdpauze genomen. Dit heeft voor nu heel goed uitgepakt, maar het is pas de eerste dag we hebben nog twee wedstrijd dagen”. 

De tweede plaats was er vandaag voor Louise Brauwers en Jerveaux de Bain zij reden naar een totaal score van 70.242%. Michiel Nevelsteen reed met Lars Van Het Kristoffelhof naar 69.667% wat hem de derde plaats opleverde

BK U25 – Intermediare II

Vanmiddag zijn de U25 combinaties uitkomend op het BK van start gegaan in de Intermediare II. De overwinning tijdens het eerste onderdeel op het BK was er voor Lore Vandenborne en Ikki-pia V/d Bergerhoeve.

Lore Vandenborne: “ Ik was vandaag echt heel blij met Ikki-Pia ondanks één grote fout toch heel fijn kunnen rijden. Ik wist voor het BK niet zo goed waar ik zou staan omdat hij tijdens onze laatste wedstrijd niet helemaal fit was. We hebben nog 2 dagen te gaan dus het is altijd afwachten. Wel heel erg veel zin in de Kür op muziek, dat is op muziek van de Black Eyed Peas en met een moeilijkheidsgraad van een 9.3”.

Op de tweede plaats zien we terug Suraya Hendrikx met Black Beauty, haar score kwam uit op 70.059%. De derde plaats vandaag was er voor Lauranne Lammers, met Hilcara Van Het Vijverbos reed zij naar een  score van 67.735%

Morgen 8 oktober staat het tweede onderdeel de Grand Prix U25 op het programma.

Diamant Cup tweede onderdeel

Jorinde Verwimp wint tweede onderdeel Diamant Cup.

Gisteren was het nipt een tweede plaats, vandaag tijdens de tweede rubriek van de Diamant Cup was er de overwinning Voor Jorinde Verwimp.

Jorinde Verwimp en Escobar reden vandaag naar een score van 71.030%. Na zijn eerste plaats van gisteren, was het vandaag de tweede plaats voor Domien Michiels en zijn Panthero van de Vogelzang, vandaag goed voor een score van 70.454%. Vandaag zien wij terug op de derde plaats Lore Vandeborne en Explosion-Pia van de Bergerhoeve, de combinatie reed naar een score van 70.152%.

Het beloofd zaterdag een spannende finale te worden tijdens de afsluitende Kür op muziek.

Briljant Cup tweede onderdeel

Suraya Hendrikx wint ook tweede onderdeel Briljant Cup.

Vanmiddag stond het tweede onderdeel op het programma van de Briljant Cup – Prix St. George. Ook dit tweede onderdeel werd gewonnen door Suraya Hendrikx, vandaag kwam haar score met Benicia uit op 71.618%.

Op de tweede plaats vandaag zien wij Jorinde Verwimp met Ampere’s Diamond v/h Klaverhof zij reed vandaag naar een score van 70.588% (gisteren een achtste plaats). Isabel Cool blijft ook goed presteren in de Briljant Cup vandaag reed zij met No Limit Coolhorses naar de derde plaats met een score van 69.971%.

Tom Franckx en Quanto V/h Bloemenhof reden naar de exact zelfde score van 69.971% wat een gedeelde derde plaats opleverde.

Het beloofd een spannende finale te worden die aankomende zaterdag 9 oktober op het programma staat tijdens het BK.

Kleine Tour 

Isabel Cool wint eerste onderdeel BK Kleine Tour – Prix St Georges

Na eerder vandaag al in een aantal rubrieken te zijn uitgekomen was er aan het einde van de middag de overwinning voor Isabel Cool en Her Charmeur Coolhorses tijdens het BK Kleine Tour. De score voor de overwinning van vandaag kwam uit op 70.971%.

Isabel Cool: “Ik heb al aan meerdere onderdelen meegereden de afgelopen twee dagen, ik heb ook meerdere paarden bij mij, het zijn ook drukke en volle maar vooral leuke dagen. De overwinning vandaag tijdens de Kleine tour daar was ik echt heel blij mee, het gaat een spannend BK worden. Ik hoop tijdens het BK zo veel mogelijk met al mijn (en veel ook eigen gefokte paarden) op het podium te komen staan”.

Suraya Hendrikx en Dear Friend 2 zaten met een score van 70.618% en een tweede plaats kort op Isabel. Dit geldt ook voor Laura Luijten en J2L Lamborghini deze combinatie kwam met 70.088% vandaag uit op de derde plaats. 

Het tweede onderdeel staat vrijdag 8 oktober op het programma.

BK Grote Tour Grand Prix

BK Grote Tour – Grand Prix Larissa Pauluis aan de leiding na eerste onderdeel.

De laatste rubriek de BK Grote Tour werd vanavond in een vol Azelhof verreden, het publiek zag dat Larissa Paulis de grote winnaar was van de avond en de winnaar van het eerste onderdeel van de Grote Tour op het BK.

Larissa Paulis reed met Flambeau naar de eerste plaats dit met een score van 72.609%. Daar bleef het niet bij, als laatste starter van de rubriek reed zij met First-Step Valentin naar 71.305% wat haar ook de tweede plaats opleverde. Onder een luid applaus van al het publiek verliet zij de arena.

Larissa Paulis: “Mijn voorbereiding naar het BK was goed, ik heb in Wagenem ook al hele goede prestaties neergezet. Hier te mogen starten met dit publiek en met een top organisatie en dan ook nog eens zo goed te rijden, daar wordt ik heel blij van”.

Thibault Vandenberghe en Santiago Song waren vandaag goed voor de derde plaats, zij reden naar een score van 70.087%.

Foto’s: Digishots 

Kijk hier om hier voor alle uitslagen.