Verslag BK vrijdag

BK Pony’s Team Test

Liezel Everars en FS Capelli De Niro winnen eerste onderdeel BK Pony’s

Ook de pony combinaties zijn van start gegaan op het BK Dressuur. Op de woensdag ochtend stond de team test op het programma. De overwinning van het eerste onderdeel op het BK was er voor Liezel Everars en Fs Capelli De Niro de combinatie reed naar 73.314%.

Liezel Everars: “Ik heb een hele fijne proef kunnen rijden. Na het EK hebben we het even rustig aan gedaan en zijn we richting het BK gaan trainen. Ik heb iedere dag les van Suraya Hendrikx die mij hier op het BK ook helpt wat heel fijn is. Nicolette van Leeuwen waar ik eens per week train is ook speciaal hier naar toe gekomen wat heel fijn is,  het is voor haar best wel een stuk rijden”.

Emilie Herweyers en Don’t dream zien we terug op de tweede plaats met een score van 70.829%. De derde plaats was er voor Elisabeth Leduc met Campstershoven’s Baldato reed zij naar 70.457%. De top drie van het BK zijn dit jaar deelnemers geweest op het EK Pony’s.

BK Junioren Individual

Jette de Jong wint wederom, Michiel Nevelsteen op plaats twee

Ook de individuele proef op het BK bij de Junioren is ook gewonnen door Jette de Jong en Heavenly Charming, vandaag goed voor 73.059%.

Voor de tweede dag op rij rijdt Michiel Nevelsteen met Lars van het Kristoffelhof naar een podium plaats, met een score van 69.706%. Een plaats hoger op het podium, dit was gisteren nog de derde plaats.

Michiel Nevelsteen: “Ik had totaal niet verwacht dat ik hier nu al twee dagen achter elkaar op het podium zou rijden. Ik hoop dat onze Kür, die gemaakt is met moderne muziek die ik leuk vind, morgen goed verloopt. Een mooie podiumplek zou wel te gek zijn. Dit is mijn jaar bij de Junioren, we gaan nu Lars klaarmaken om de overstap te maken naar de Young Riders”.

Zara van Rickeghem en OMG Quaterhit zien we terug op een mooie derde plaats, 67.206% was de score van haar verreden proef.

Nr. 2 Michiel Nevelsteen met Lars van het Kristoffelhof 

BK Young Rider Individual

Karoline Sofie Vestergaard tweede plaats Individueel

De Individuele Test bij de Junioren is ook gewonnen door Amber Van Den Steen, met Fame was de winnende score vandaag 74.294%.

Karoline Sofie Vestergaard en Junior Hit reden ook vandaag naar de tweede plaats, haar score kwam uit op 72.382%.

Karoline Sofie Vestergaard: “Ik ben echt super tevreden met beide proeven die ik op het BK heb kunnen rijden. Ik rijdt pas één jaar bij de Young Riders en het gaat gewoon steeds beter. Op het EK heb ik op de Kür na ook heel fijn kunnen rijden. De laatste wedstrijd voor het BK daar heb ik de Kür op muziek gewonnen, ik kijk ook erg uit om hier Kür te mogen rijden. Het zal spannend worden want we zijn allemaal wel aan elkaar gewaagd”.

In de top zijn er geen wisselingen van de wacht geweest ook bij het tweede onderdeel is er de derde plaats voor Maud Adriaensen, met Diva Noir SVB was er een score van 68.941%.

BK Children premiminary test

Amber Hennes en Allegro v/h Trichelhof winnen eerste onderdeel BK Children

De preliminary test voor de Children op het BK is vandaag gewonnen door Amber Hennes, zij reed met Allegro v/h Trichelhof naar 77.411%.

Amber Hennes: “Ik rijd nu al een jaar bij de Children maar zo’n hoge score als vandaag heb ik bijna nog niet gereden. Ik heb echt een hele fijne proef gereden en toen zag ik ineens 77% op het scorebord staan. Ik was ook heel erg verbaasd dat we wonnen en dat we ook echt op het podium mochten staan samen met Emilie en Lavinia. We zijn door de organisatie ook erg verwend met allemaal mooie prijzen”.

Op de tweede plaats zien wij terug Emilie Herweyers met haar Kalegra C-TWO DVB haar proef werd beloond met 76.518%. Lavinia Cox en Luis Gustavo 2 reden naar een score van 71.250% wat haar de derde plaats opleverde

U25 Grand Prix

BK U25 Lore Vandeborne opnieuw naar de overwinning

De Grand Prix U25 het tweede onderdeel van het BK U25 is ook vandaag gewonnen door Lore Vandeborne, 70.410% was de score die zij kreeg voor haar proef met Ikki-Pia v/d Bergerhoeve.

De tweede plaats was er net zoals gisteren voor Suraya Hendrikx, met Black Beauty kwam de score vandaag uit op 66.898%.

Lauranne Lammens en Hilcara Van Het Vijverbos kwamen vandaag uit op 65.103% en dat was goed voor de derde plaats.

Lauranne Lammers: “Ik rij “Hilly” nu zelf al 9 jaar, ik heb haar zelf naar dit niveau opgeleid. Ik begon haar te rijden toen ze 5 jaar oud was en we kochten haar toen ze 6 jaar oud was. Ik ben pas 21 dus ik kan nog een hele tijd in de Grand Prix rijden. Ik heb dit jaar ook al het EK mogen rijden en dan nu ook het BK waar ik twee dagen fijn heb kunnen rijden en twee dagen op het podium. We gaan nog ons best doen tijdens de Kür op muziek”.

Platina Cup deel II

Jorinde Verwimp wint ook tweede rubriek van de Platina Cup

Het tweede onderdeel van de Platina Cup de Intermediaire II is vandaag gewonnen door Jorinde Verwimp. Vandaag werd dit verreden in de buitenpiste in een aangenaam herfst zonnetje.

De score van Jorinde Verwimp en Charmer lag een fractie hoger dan de eerder verreden proef afgelopen woensdag, vandaag kwam de score uit op 71.029%.

De tweede plaats was net zoals afgelopen woensdag voor Sam Verheyden en Kryptonite Van De Performing stables, goed voor een score van 70.324%.

Op de derde plaats zien wij vandaag Liselot Dupont en Houdini naar 69.618% rijden. De nummer drie van afgelopen woensdag Kara Bosman en Fiderprinces reed met 68.765% naar de vierde plaats. Isabel Cool en Cheatodon eindigde vandaag op de vijfde plaats, 67.618% was haar score.

BK Kleine Tour – Intermediare I

BK Kleine Tour overwinning voor Flore de Winne in de Intermediare I

Het tweede onderdeel van het BK Kleine tour de Intermediaire I is gewonnen door Flore de Winne en Flynn. 71.676% wat het resultaat van haar verreden proef wat een staand applaus opleverde van alle bezoekers in het Azelhof vanavond.

Flore de Winne: “Het ging zo fijn vanavond, bij het eerste onderdeel in de Kleine Tour kwam ik niet voorbij de A, daar stond een kunstwerk wat hij echt eng vond, dat heeft ook echt mijn scores gedrukt. Toen ik mijn punten zag dik 71% en het applaus van het publiek kreeg ik de tranen in mijn ogen het was zo emotioneel, dat wordt ik er nu ook weer van. Flynn is pas 7 jaar maar hij doet alles met gemak, hij loopt echt voor op zijn leeftijd. De finale gaat spannend worden, de top zit echt wel dicht op elkaar. Mijn persoonlijk record in de Kür is 75% dat zou mooi zijn als we dat kunnen evenaren. Morgen is het een rustdag, dan ga ik allen even met hem wandelen. Zondag gaan we ons best doen en vooral genieten van dit mooie BK”.

Suraya Hendrikx en Dear Friend 2 reden naar de tweede plaats kort achter de winnares van vanavond, 71.265% was haar score. Laura Luijten en J2I Lamborghini reden met 70.970% naar de derde plaats.

BK Grote Tour Grand Prix Special

Larissa Paulis wint ook tweede onderdeel de Grand Prix Special op het BK.

Ook de Grand Prix Special is gewonnen door Larissa Paulis.  Met Flambeau was ze veruit de sterkte in het deelnemersveld, 73.979% was de winnende score tijdens de Grand Prix Special. Niet alleen de overwinning schreef zij op haar naam, net als bij het eerste onderdeel pakte zij ok de tweede plaats. Met First – Step Valentin reed de amazone naar 70.915% wat haar wederom de tweede plaats opleverde.

Eerder vertelde zij al tegen het Belgium Dressage Event goed in vorm te zijn. Haar prestaties in Waregem gaven haar vertrouwen richting het Belgisch Kampioenschap.

Alexa Fairchild en Dabanos D’o4  reden in de special naar 70.489% wat goed was voor de derde plaats. Thibault Vandenberghe en Santiago Song reden ook naar een score van boven de 70%, 70.106% was de score welke goed was voor de vierde plaats. In de tussenstand staat hij nog op de derde plaats. Aankomende zondag middag wordt de afsluitende Kür op muziek verreden en zullen wij te weten komen wie er dit jaar tot Belgisch Kampioen zal worden gehuldigd

Alle foto’s van DigiShots