Verslag BK Zaterdag

Children team Test

Emilie Herwyers wint de Children Team test BK 2021

Na een eerdere tweede plaats tijdens de Preliminary test op het BK was er nu de overwinning bij de Children Team Test. Emilie Herweyers en Kalegro C-TO DVB reden met een score van 76.625% naar de overwinning.

Emilie Herweyers: “Het is echt super om hier te mogen rijden, ik kom met mijn pony en mijn paard aan de start. Gisteren in beide rubrieken een tweede plaats en dan vandaag de overwinning bij de Children. Kalegro C-TO DVB is een pittige merrie van nog maar 6 jaar oud. Ik heb haar nog maar net sinds deze zomer kunnen uitbrengen op wedstrijd door Corona. Ik ben super trots op haar hoe ze zich hier al heel de wedstrijd fijn heeft laten rijden ondanks de vele indrukken die ze hier op doet. Ik kom later vandaag ook nog aan de start bij de pony’s. Met mijn pony heb ik ook al twee maal het EK mogen rijden en dat het hier op het BK zo goed gaat daar ben ik heel gelukkig om”.

Amber Hennes en Allegro v/h Trichelhof de winnaar van de eerste proef werden reden in de Team Test naar de tweede plaats met 73.45%.

Isebaeu Vercammen en Cinderella Kwikaard rijden in de Team Test naar de derde plaats haar score kwam uit op 71.800%.

Finale Junioren

De eerste finale op het Belgisch Kampioenschap is verreden, het BK van de Junioren.

Na eerder het BK Junioren in 2020 gewonnen te hebben, is er nu de prolongatie ook dit jaar is Jette de Jong de Belgische Kampioen bij de Junioren.

Er was al de winst in de Team Test, de Individuele Proef een daarbij komt ook nu ook de overwinning bij de Kür op muziek, een echte hattrick!

Jette de Jong en Heavenly Charming reden naar 78.320%.  Louise Brauwers en Jarveaux de Baian werden vandaag tweede in de Kür vlak voor Michiel Nevelsteen en Lars Van Het Kristoffelhof, zijn score kwam uit op 73.350%. Het was een spannende race om de plaatsen 2 en 3 in het Belgisch Kampioenschap Junioren 2021.

Mijn paard is nog maar heel jong en we gingen zonder verwachten naar het BK, dat we hier dan een Bronzen medaille halen had ik nooit durven hopen. De eerste reactie van Louise Brauwens winnares van de Bronzen Medaille. Michiel Nevelsteen in een reactie: “Het is gelukt een podium plaats en dan ook nog eens een Zilveren medaille”.

Op de vraag wat was het allerleukste bij de prijsuitreiking werd er unaniem door alle medaille winnaars lachend geroepen: “De campagne!!”

Overall scores Belgisch Kampioenschap Junioren :

  1. Jette de Jong en Havenly Charming – 225.046
  2. Michiel Nevelsteen en Lars Van Het Kristoffelhof – 212.723
  3. Louise Brauwers en Jerveaux de Baian – 211.511

Finale Young Riders

Amber Van Steen Belgisch Kampioen Young Riders 2021

Het Belgisch kampioenschap Young Riders is zojuist gewonnen door Amber Van Den Steen en Fame. Tijdens het BK werd al de Team Test en de Individuele proef gewonnen. Vandaag kwam daar ook de Kür winst bij. 77.190% was de uitslag wat haar een totaal score opleverde van 224.161.

Karoline Sofie Westergaard en Junior Hit waren net als de afgelopen dagen goed voor de tweede plaats, wat de uiteindelijke Zilveren medaille opleverde. Haar score in de Kür kwam uit op 76.445% en een overall score van 220.092. De Bronzen medaille is er voor Maud Adriaensen en Diva Nova SVB, 73.055% in de Kür op muziek en een overal score van 210.408.

Winnares van het Brons Maud Adriaensen: “Het is een hele eer om op de derde plaats te staan achter deze meiden die het EK hebben gereden. Ik heb nog niet zo vaak op dit niveau gereden, ik wist ook niet precies waar ik stond, maar alle dagen een derde plaats en een uiteindelijke Bronzen medaille daar ben ik heel fier mee”.

Pony’s Individueel

Het tweede onderdeel van het BK voor de pony’s de Individual test is ook gewonnen door Liezel Everars en Fa Capelli De Niro. De score van vandaag lag een fractie hoger dan de eerder verreden Team Test, de score kwam uit op 75.324%. Emilie Herweyers en Don’t Dream WE waren tijdens de Individual test goed voor 72.757% wat goed was voor de tweede plaats in de tussenstand van het BK.

Anna Peeters met Balotelli 2 (70.486%)  en Elisabeth Leduc met Camstershoven’s Baldato (70.351%) reden vandaag naar een derde en een vierde plaats.

Anna Peeters: “Gisteren reden we een vierde plaats vandaag naar de derde plaats, ik denk niet dat we nog een plaats kunnen stijgen maar ik ben dit jaar al veel beter van vorig jaar toen ging het nog niet zo goed. Morgen Kür rijden daar heb ik wel zin in”.

Elisabeth Leduc: “Een vierde plaats is heel mooi en ben ik blij mee. Ik mag morgen Kür rijden. Ik heb dit jaar wel deel mogen nemen aan het EK, maar ik heb daar geen Kür mogen rijden. Heel leuk dat dat hier dan wel kan”.

Finale Diamant Cup

Domien Michiels en Panthero van de Vogelzang winnen Diamant Cup BK 2021

Domien Michiels en Panthero van de Vogelzang reden via een eerste, een tweede en een vijfde plaats in de finale de Kür p muziekc( 72.875%, 70.454% en 72.695%), naar de overwinning in de Diamant Cup.

Domien Michiels: “Hij geeft mij zo’n fijn gevoel tijdens de proeven, hij is nog jong maar ik kan al zo van hem genieten. Hij is een jaar niet mee geweest en hij presteert gelijk zo goed. Het is ook echt een blikvanger in de ring, hij is zo ontzettend knap”.

De tweede plaats in de Diamant Cup is er voor Jorinde Verwimp en Escobar, haar afsluitende score in de Kür op muziek kwam uit op 72.205%.

Lore Vandenborne en Explosion-Pia van de Bergerhoeve wonnen de afsluitende Kür op muziek, 75.230% was haar score. Overall bleef zij ondanks deze winst op de derde plaats staan.

Finale Briljant Cup

Suraya Hendrikx en Benicia winnen de Briljant Cup

Suraya Hendrikx en Benicia weten ook de afsluitende Kür op muziek te winnen. Met een hattrick pakt zij overduidelijk de overwinning in de Briljant Cup. De Kür score kwam uit op 75.805%

Isabel Cool en No Limit Coolhorses reden in de Kür naar de derde plaats maar pakten overall de tweede plaats, haar score van 71.575% was daar goed genoeg voor.

Cyriel de Coker en Jillz Urona werden vandaag vierde in de Kür op muziek maar stegen een plaats in het klassement en dat betekend een mooie derde plaats.

Tom Frankx en Bonhiver HTC sloten de Cup goed af, met een tweede plaats tijdens de Kür op muziek.

Tom Francks: “Ik stond met Quanto Curo V/h Bloemenhof op de derde plaats maar ik voelde al tijdens de Kür dat hij wat moe was. In het galop gedeelte verspeelde ik daar punten, ik had nog stiekem gehoopt op 70% maar helaas zat dat er voor nu niet in. Met Bonhiver HTC ging het vandaag echt super, dit is pas zijn derde wedstrijd op dit niveau en dat hij al zo de Kür door komt geeft mij veel vertrouwen voor de toekomst. Dit was ook pas de eerste keer dat wij Kür op muziek hebben gereden. Dit zijn ook paarden die blijven dus ik hoop in de toekomst ook weer eens op een Internationale wedstrijd te gaan. Die derde plaats is jammer maar ik heb er zeker een goed gevoel aan over gehouden”.

Jorinde Verwimp en Charmer winnaar van de Platina Cup Intermediaire A/B 

De afsluitende Kür op muziek van de Platina Cup is gewonnen door Jorinde Verwimp en Charmer. Zij gingen na de eerste twee onderdelen al aan de leiding en stonden deze niet meer af. 74.725% was vandaag het beste verreden resultaat tijdens de Kür op muziek in de Platina Cup.

De gehele top vijf lag na twee onderdelen erg dicht op elkaar, de Kür was voor deze combinaties de beslissende factor.

Een vierde plaats in de Kür maar een twee de plaats overall. Sam Verheyden en Kryptonite Van De Performing Stabels zij stonden na de twee eerdere rubrieken op de tweede plaats en daar kwam geen verandering meer in. De kür score vandaag kwam uit op  70.375%.

Kara Bosman en Fiderprincess stonden na twee onderdelen op de derde plaats, ook vandaag tijdens de afsluitende Kür op muziek leverde dit een derde plaats op en derde plaats overall, 72.890% was de score voor de nummer drie van de Kür.

 

Alle foto’s van DigiShots