Verslag BK Zondag

Finale Children

Amber Hennes Belgisch Kampioen Children 2021

Het was een spannende ontknoping bij de laatste rubriek voor de Children op het BK.

De Individuele proef werd gewonnen door Amber Hennes en Allegro v/h Trichelhof, 78.468% was de score waarbij zij het Belgisch Kampioenschap Children op haar naam schreef. Eerder al won zij de Premiminary test op het BK.

Emmilie Herewyers en Kalegra C-TEO DVB de winnaars van de Team test reden in de Individuele Test naar 75.268%, dat leverde haar de Zilveren medaille op.  Emilie Hereweyers komt later nog aan de start bij de Finale Kür op muziek bij de Pony’s waar zij ook nog kans maakt op een medaille.

Lavinia Cox en Luis Gustavo 2 reden in de Individuele proef naar de vijfde plaats (71.005%). Haar eerdere uitslagen, twee maal een derde plaats waren genoeg om vandaag de Bronzen medaille te winnen.

Finale Pony’s

Liezel Everars en Fs Capelli De Niro Belgisch Kampioen Pony’s

Liezel Everars rijdt overtuigend naar de overwinning tijdens het BK voor de Pony’s. Na de winst in de Team Test, de Individuele proef kwam daar ook de overwinning bij in de afsluitende Kür op muziek (79.425%).

Liezel Everars: “Ik ben echt heel blij met Cappi hij werd steeds beter gedurende het BK, bijna 80% in de Kür, ik had dit op voorhand niet zo kunnen bedenken. Hij gaat steeds beter en beter”.

Emilie Herweyers en Don’t Dream WE worden tweede op het BK Pony’s. Haar afsluitende Kür op muziek werd beloond met 75.555%. Een tweede plaats behaalde zij al eerder op de dag tijdens het BK Children.

Emilie Herwyers: “Met Don’t Dream hebben we best al wel wat ervaring deze Bronzen Medaille daar ben ik echt heel blij mee. Dat ik ook een Zilveren medaille won met Kalegro C-Two DVB bij de Children dat had ik niet gedacht, ze is nog zo jong en nog zo weinig ervaring. Heel trots hoe ze zicht hier zo heeft laten zien ondanks alle indrukken”.

De Bronzen Medaille was er voor Anna Peeters en Balotelli 2. Tijdens de afsluitende Kür reden Anna en Balotelli naar de tweede plaats met 75.905%.

Anna Peeters: “Een Bronzen medaille is een droom, ik ben daar ben ik echt heel blij mee. Vandaag ook een tweede plaats in de Kür dit had ik niet durven dromen”.

1. Liezel Everars – Fs Capelli De Niro ( 228.063)
  2. Emilie Herweyers – Don’t Dream WE (219.140)
  3. Anna Peters – Balotelli 2 (216.762)

Finale Kleine Tour

Suraya Henrikx Belgisch Kampioen Kleine Tour 2021

De afsluitende Kür op muziek tijdens het BK Kleine Tour is vandaag gewonnen door Laura Luyten en J2L Lamborghini, 79.830% was de winnende score. Met deze score wordt er een Zilveren Medaille behaald op het BK, na de eerste 2 onderdelen stond Laura op plaats 3 in het klassement.

Voor Suraya Hendrikx en Dear Friend 2 was er tijdens de afsluitende Kür een score van 74.350% wat genoeg was voor de overwinning en de Gouden Medaille in het BK Kleine tour.

Winnares Kür Laura Luyten: “Ik wist op voorhand dat dit een spannend BK zou worden, de gehele top is aan elkaar gewaagd. Voorafgaand aan de Kür stond ik op de derde plaats. Mijn Kür ging echt heel goed vandaag en toen ik mijn punten zag was is wat overrompeld. De Kür gewonnen en een tweede plaats. Lamborghini rijdt ik al vanaf zijn derde jaar ik en heb hem helemaal zelf opgeleid. Na de Young Riders de overstap naar de Kleine tour en we zijn hem nu thuis aan het opleiden naar de Grand Prix, begin volgend jaar willen we de overstap gaan maken. Ik heb nog 5 andere paarden thuis te rijden en daar zit ook een opvolger bij voor de Kleine tour.”

Flore de Winne en Flynn reden vandaag in de Kür op muziek naar de vierde plaats met een score van 72.860% wat haar uiteindelijk de Bronzen Medaille opleverde in het kampioenschap.

BK U25

Lore Vandeborne en Ikki-Pia v/d Bergerhoeven Belgisch kampioen U25

Lore Vandeborne heeft zojuist het Belgisch Kampioenschap U25 gewonnen, zij kwam hier aan de start met Ikki-Pia v/d Bergerhoeve.

De Kür winst was er voor Suraya Hendrikx en Black Beauty, de combinatie reed naar 73.405% waarmee haar tweede plaats in het klassement veilig bleef. Dit leverde haar de Zilveren Medaille op.

Lore Vandenborne: “Ik ging wel naar het BK toe met het idee dat ik er echt voor zou gaan strijden. De laatste wedstrijd was wat minder waardoor het toch altijd afwachten blijft. In de Kür, waarbij de moeilijkheidsgraad erg hoog is, had ik de draf tour heel goed voor elkaar. Helaas een foutje in het galop gedeelte. De marge voorafgaand aan de Kür was redelijk maar het blijft altijd een moment opname. Ik ben echt heel erg blij met deze prestatie, Belgisch Kampioen U25 2021”.

De Kür score van Lore Vandenborne en Ikkia-Pia v/d Bergerhoeve kwam uit op 73.290%

Lauranne Lammens en Hilcara Van het Vijverbos stonden op de derde plaats in het klassement, met een derde plaats en een Kür score van 68.865% behaalde zij de Bronzen Medaille.

BK Grote Tour

Larissa Pauluis Belgisch Kampioen Grote Tour 2021

Na eerder al de de Grote Tour Grand Prix en de Grand Prix Special te hebben gewonnen tijdens het BK 2021, was er zojuist ook de overwinning in de GP Kür op muziek.

Larissa Pauluis stond in de overall ranking op plaats één en twee. Tijdens de Kür op muziek kwam zij aan de start met Flambeau waarmee zij al fier aan de leiding ging. De juryleden waren het met elkaar eens, unaniem de overwinning in de Kür. 77.625% was de uiteindelijke score en hiermee dus winnares van het Goud tijdens de Grote Tour op het Belgisch Kampioenschap 2021. (totaal 224.213)

Thibault Vandenberghe en Santiago Song waren tijdens de Kür goed voor de derde plaats ( 74.420%) en behielden nipt de tweede plaats in de overall ranking, totaal aantal punten kwam uit op 214.428.

Domien Michiels en Intermezzzo Van Het Meerdaalhof reden met 74.235% naar de tweede plaats tijdens de afsluitende Kür op muziek. Met een totaal aantal punten van 214.141 was dit goed voor de uiteindelijke Bronzen Medaille op het BK.