Ann-Christin Wienkamp wint CDI4* Prix St. Georges

Het was een spannende strijd in de internationale CDI4* Prix St. Georges. Maar liefst vijf combinaties scoorden ruim boven de grens van 70% in deze PSG. De Duitse amazone Ann-Christin Wienkamp wist twee van de vijf juryleden te overtuigen met haar Nymphenburgs First Choice (v.Fidertanz). De combinatie scoorde met het appuyement dat alleen maar achten kreeg. Ook de harmonie tussen paard en ruiter viel bij de jury in de smaak.

Met een totaal van 72,235% bleef de combinatie ruim voor op de Britse amazone, Charlotte Fry met Fendi T. Samen met de negenjarige Negro-zoon verzamelde de Britse een totaal score van 71,735%. Zowel Freddy Leyman als de Nederlandse Janine van Twist plaatsten de combinatie op één. De combinatie reed een heel stabiele proef waarbij enkel de halve pirouette iets minder goed afgewerkt was.

Voor eigen publiek werkte Thibault Vandenberghe het podium af met zijn Santiago Song (Sir Donnerhall I). Een heel constant optreden resulteerde in een totaal score van 71,118%.

Net buiten het podium volgde de Nederlandse amazone, Kristine Moller op de vierde plaats met Standing O’Vation TSF (70,921%). De publieksfavoriet, Jorinde Verwimp werkte de top vijf af met haar Kastar Hof Ter Zeedycke D’12 (70,765%).

Bekijk hier de volledige uitslag.
Bron: Equnews
Foto: Digishots