Charlotte Fry en Everdale winnen ook U25 Kür op Muziek

Charlotte Fry had met de KWPN hengst Everdale in Lier haar internationale debuut in de U25 klasse. De Grand Prix was direct voor haar en gisteravond voegde Fry de zege in de kür op muziek aan toe. Unaniem werd het paar op kop geplaatst met 75.260%. Thalia Rockx werd net als in de Grand Prix tweede met haar Verdi de la Fazenda.

De kür van Charlotte Fry met Everdale verliep goed. De hengst imponeerde opnieuw in de passage die 8-ten opleverde. Ook de draf appuyementen leverden bij verschillende juryleden 8-ten op. Het totaal kwam op 75.260% en de vijf juryleden hadden het paar unaniem op kop.

Achter Fry moest Thalia Rockx genoegen nemen met de tweede plek. In de piaffe-passage kwam het duo iets te kort. De vijf juryleden waren ook bij haar unaniem in hun oordeel, een tweede plek met 72.210%. Even daarvoor had Rockx al de Young Riders kür gewonnen met Gerda Nova de la Fazenda.

De Belgische Alexa Fairchild werd derde op Romy met 68.095%.

Bekijk hier de volledige uitslag
Foto: Digishots