Clinic met Tineke Bartels tijdens CDI4* Lier

Buiten het mooie wedstrijdprogramma dat CDI4* Lier 26 februari t/m 1 maart te bieden heeft, staat er ook een clinic met niemand minder dan Tineke Bartels op de planning. Niet alleen staan de clinics van Tineke bekend om haar vakkundige visie, maar ook door de dosis humor die zij met zich meebrengt. Met als thema ‘van internationale pony ruiter naar Grand Prix ruiter’ belooft het een clinic te worden die zowel de jongere als de oudere paardenliefhebbers niet mag missen.

 Bewuster leren paardrijden
Op zaterdag 29 februari zal van 19:30 uur tot 20:30 uur de exclusieve clinic van Tineke Bartels plaatsvinden. Tijdens dit uur zullen vier ruiters in de baan verschijnen die elk een kwartier met Tineke een ander onderdeel van de opleiding van een sportpaard zullen behandelen. Ondanks de verschillende niveaus die aanbod komen zal de rode lijn van de clinic zijn hoe je als ruiter bewuster kan leren paardrijden en hoe een paard leert.

Beginnen bij de basis
De clinic zal beginnen met een ponyruiter. Gefocust op bewustwording wordt gekeken hoe er een betere communicatie kan ontstaan tussen de pony en ruiter en hoe je zo onafhankelijk mogelijk kan zitten. Vervolgens wordt de ponyruiter afgewisseld door een Junioren ruiter die al een stap verder is in de opleiding van het paard. Deze combinatie zal werken aan één van de belangrijkste stappen richten de topsport, namelijk de basis van het paard.

Op naar het hogere werk
Het laatste half uur van de clinic gaat Tineke aan de slag met zowel een Young Rider ruiter als met een GP/U25 ruiter. Bij de Young Rider zal de focus liggen op hoe je naar een betere verzameling en oprichting kan rijden. Wanneer dit voor elkaar is kan er gewerkt worden aan bijvoorbeeld het rijden van een werkpirouette en appuyementen. Met de GP/U25 ruiter zal nog een stap verder worden ingegaan op de verzameling en naar de piaffe en passage worden toe gewerkt.

Kortom een clinic waar de bezoekers in een uur een schat aan informatie krijgen die voor iedereen relevant is en onmisbaar is bij de opleiding van een paard.

CDI4* Lier is een dressuurevenement wat jij niet wil missen! Toegang is gratis op woensdag, donderdag en vrijdag. Door het uitgebreide programma op zaterdag en zondag kost de toegang 10,- euro p.p. wat verrekend wordt bij de ingang.