Winnaar pony’s: Shona Benner met Der Kleine Sunnyboy WE

In de eerste internationale pony rubriek in Lier regeerde de Duitse jeugd. Deze Kingsley Prix werd een teamcompetitie waarbij Shona Benner het individueel klassement leidde. Benner werd door Isabelle Judet en Jeannette Wolfs op de eerste plaats gezet. Belgisch jurylid, Freddy Leyman was minder overtuigd van haar optreden met Der Kleine Sunnyboy WE.

Benner kreeg mooie scores voor haar drafwerk en de wissel uit de halve voltes. Met een totaal van 73,476% bleef de amazone haar landgenote Antonia Busch-Kuffer met Daily Pleasure WE voor. Busch-Kuffner haar optreden werd beloond met een totaal van 72,190%.

De Nederlandse amazone, Micky Schelstraete vervolledigde het podium met Elin’s Noncisdador. Schelstraete reed een stabiele proef waarbij ze achten noteerde voor de eenvoudige wissel naar verzamelde galop. De combinatie noteerde een totaalscore van 71,810%.

Ook Johana Kullmann met Champ of Class (7&,381%) en Lucie-Anouk Baumgeurtel met Zinq Coriander FH (71,286%) haalden grens van ruim 70%.

Voor Nederland reden ook Evi Van Rooij (King Stayerhof’s Jango), Lara Van Nek (Baumann’s Despino) en Floor Van der Kuijl (Casterayseweg’s Dreamboy) zij reden zichzelf bij de beste acht.

Bekijk hier de volledige uitslag.

Bron: Equnews

Foto: Digishots